LiteVax vestigt zich op Pivot Park

Oss - 1 juli 2013. LiteVax BV heeft haar werkzaamheden per 1 juli naar het Pivot Park in Oss verhuisd. LiteVax, opgericht in 2012, streeft naar een platform van synthetische hulpstoffen voor vaccins, met een bijzondere interesse in Global Health targets.

LiteVax is een startende onderneming, voorheen gevestigd in Utrecht, met een focus op onderzoek & ontwikkeling naar vaccins en legt zich toe op de ontwikkeling van nieuwe chemische entiteiten (NCEs) voor toepassing als adjuvans in vaccins en als immuun modulator. Adjuvantia worden gebruikt om de immuun respons tegen een antigeen met een lage immunogeniciteit te verhogen.

De verhuizing naar Pivot Park is een weloverwogen keuze: "De Research & Development faciliteiten zijn uitstekend en de aanwezigheid van expertise en kennis omtrent farmaceutische ontwikkeling is een groot voordeel. Door samenwerkingen met andere ondernemingen op het Park komt ons onderzoek in een stroomversnelling." aldus Luuk Hilgers, CSO van LiteVax.

Jules de Vet, directeur a.i. van Pivot Park: "We zijn erg blij met deze nieuwe huurder. LiteVax komt over van het Science Park uit Utrecht. Hun expertise op het terrein van nieuwe hulpstoffen voor vaccins voegt toe aan het groeiende en nu al rijke palet van startende ondernemers op het terrein van medicijn-ontwikkeling op het Pivot Park."

Eerdere berichten

Per maand