IDBS en Vivenics introduceren nieuwe SaaS-benadering

DBS en Vivenics introduceren nieuwe SaaS-benadering voor life sciences park in Nederland. Startende farmaceutische R&D-organisaties profiteren van flexibele lokale informaticaondersteuning.

Londen, Boston en Oss: 1 juli 2013 - IDBS, wereldwijd leverancier van innovatief databeheer, analytics en modeling-oplossingen, heeft vandaag bekendgemaakt een samenwerking te zijn aangegaan met het informaticabedrijf Vivenics, dat oplossingen biedt voor organisaties die zich bezighouden met onderzoek en
ontwikkeling (R&D) op het gebied van life sciences. De bedrijven hebben samen een nieuwe Software-as-a-Service-benadering (SaaS) geïntroduceerd voor Pivot Park, het life sciences park in Oss. Gebruikers kunnen profiteren van de op deze locatie beschikbare informaticakennis en fysieke ondersteuning en verhoogde
flexibiliteit dankzij het 'managed services'-model.


Neil Kipling, CEO en oprichter van IDBS: "Voor organisaties op science parks waar ook ter wereld zijn data het waardevolste bezit. Ze hebben beveiligde en betrouwbare informatica nodig die hun bedrijf ondersteunt en hun intellectuele eigendom beheert en beschermt. Vooral voor nieuwe organisaties is het essentieel om vanaf het begin de beschikking te hebben over hoogwaardige informatica, met een optimale verwijzing naar de context. Dit innovatieve samenwerkingsverband ondersteunt zulke bedrijven in de huidige uitdagende en competitieve omgeving."


Zo kunnen farmaceutische R&D-organisaties op het Pivot Park, waaruit veel nieuwe bedrijven ontstaan, beschikken over een integrale oplossing voor hun databeheer. Als ketenpartner biedt Vivenics via een portal een combinatie aan van haar eigen software en het E-WorkBook, ActivityBase en  SARView van IDBS. Gebruikers kunnen data in een eigen cloud volgen, vastleggen, beheren, opslaan en ophalen. Maandabonnementen bieden organisaties op Pivot Park de flexibiliteit om bijvoorbeeld naargelang de vraag van dat moment softwarelicenties toe te voegen of te verwijderen.

Petrik Cuijpers, Managing Director Vivenics: "Er zijn niet veel science & research parks die op locatie fysieke informaticaondersteuning kunnen bieden. Door onze benadering van managed service kunnen organisaties gebruikmaken van een gewaarborgde continuïteit van de dienstverlening en een zekere financiële stabiliteit. We hebben veel vertrouwen in onze innovatieve benadering samen met IDBS, omdat we weten dat we beproefde, betrouwbare software leveren, zodat onze klanten zich geen zorgen hoeven te maken over de technologie en zich op wetenschap kunnen richten."

E-WorkBook is een hulpmiddel voor bedrijfsefficiëntie, innovatie en samenwerking. E-WorkBook bespaart wetenschappers aantoonbaar twee tot acht uur per week, doordat ze hiermee processen kunnen stroomlijnen, kennis kunnen vastleggen en sneller rapporten kunnen opstellen. De IDBS ActivityBase Suite staat garant voor high volume routine screening evenals low-throughput databeheer. SARview is ontworpen voor dynamische rapporten ter ondersteuning van het onderzoek naar relaties tussen biologische activiteit en chemische structuur, wat de kwaliteit van wetenschappelijke communicatie verbetert. Door deze oplossingen via Vivenics op het Pivot Park aan te bieden, kan de productiviteit van R&D worden verhoogd.

Eerdere berichten

Per maand